20 min
Křehký jablkový koláč Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Martina Sládečková

Křehký jablkový koláč Suroviny

Na těsto-
20dkg bezlepkové mouky ( jizrka ), 60g cukru, špetka soli, 1 vejce, 90g másla, mouka na podsypání, tuk na vymazání formy
Náplň-
strouhaná jablka( možno použít i jiné ovoce)
Další vrstva-
2 vejce, 100g cukru, 125g kysané smetany, lžička skořice



Příprava

Z mouky, cukru, soli, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, to dáme min. 30 min odpočinout do lednice. Připravíme si formu ( vymažeme , vysypeme moukou ) , těsto rozválíme a přeneseme do formy, aby okraj byl asi 2-3cm. Posypeme strouhankou. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, rozložíme do formy, nebo rozložím na těsto.
2 a 100g cukru vyšleháme do pěny, přidáme 125g kys. smtany a skořici, lehce zamícháme, naneseme na jablka. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů (horkovzdušná 175stupňů) pečeme asi 45min. potom troubu vypneme a necháme asi 10 min. dojít.

 

 
Poznámka

Po vyjmutí z trouby, koláč necháme vychladnout ve formě

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Pá 19. únor 2010, 13:33:25 CET Zobrazeno:13765 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Sachrův dort,  Letní koláč,  Tvarohové koblížky,  Koláč z manga,  Kuličky,  Plněné mrkvové rohlíčky,  Pomerančové rafaelo,  Vánočka,  Kávové mufiny,  Kokosové řezy paní Oplatk,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.