1 h 15 min
Bezlepková vánoční štola Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Helena Vychová

Bezlepková vánoční štola Suroviny

450 g bezlepkové mouky

1 prášek do pečiva

250 g tvarohu

2 vejce

150 g cukru

1 vanilkový cukr

sůl

125 g másla (tuku)

mandle, oříšky, rozinky, kandované ovce, čokoláda, apod. v celkovém množství cca 300g




Příprava

Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem a nasekanými mandlemi, celými rozinkami, popř. oříšky, čokoládou, kandovaným ovocem (vždy podle vlastního výběru). Množství přísad cca 300 g, pokud máte raději méně přísad, snížíme množství podle vlastní chuti. Přidáme vejce, tvaroh, máslo. Zpracujeme těsto a vytvarujeme štolu. Štolu pečeme na plechu nebo ve formě např. na srnčí hřbet, chlebíček, vánočku, aby si lépe udržela tvar. V případě použití menší formy na chlebíček, použijeme poloviční dávku těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů celsia cca 1 hod. Po upečení je možné štolu potřít rozpuštěným máslem a posypat moučkovým cukrem. Štola se tak zahalí do velmi sladkého kabátku. Pokud máme raději méně sladké, štolu neobalujeme cukrovou vrstvou, při servírování popř. jemně poprášíme cukrem (záleží na chuti strávníka). Výborné je podávat štolu s vanilkovým šodó (pudinkem) se šlehačkou. 

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Po 6. prosinec 2010, 17:57:28 CET Zobrazeno:12260 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Vodníkova vel. buchta,  Bábovka z pudingu ,  Perníkový beránek,  Pohanková bábovka,  Bezlepkové větrníky,  Mramorová bábovka –rýžová,  Sušenky s pohankovou moukou ,  Mramorovaná bábovka ,  Bezlepkové cookies,  Jablkový koláč ,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.