1 h
Měkounké vánoční medovník Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Hana Zýková

No Picture Suroviny

300 g mouky Jizerka, 125 g moučkového cukru, 50 g rostlinného tuku,2 celá vejce,2 plévkové lžíce medu,1/2 lžičky sody bikarbony, 1 kávová lžička mleté skořice,trošku rozemletých hřebíčků a anýzu (lze použít perníkové koření).




Příprava

Do nádoby dáme všechny ingredience a nad párou z nich vypracujeme ručním hnětačem těsto.Pak ho necháme přikryté odležet 24 hodin na chladném místě.Potom ho vyválíme na pomoučeném válu na výšku 1 cm(může být i 0,5cmm).Formičkami vykrajujeme medovníky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 -180 °C

asi 15 min.Po upečení potřeme povrch rozšlehaným vejcem a po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou( 1 bílek vymícháme s 2 polévkovými lžícemi moučkového cukru).Medovníčky jsou hned měkké a mohou se konzumovat bez odležení.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: So 19. červen 2010, 09:58:49 CEST Zobrazeno:8046 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Ovesné sušenky s čufou a rozinkami,  Jablkový koláč ,  mrkvové šátečky,  Bezlepkové linecké od Nominalu,  Medové perníčky ,  Bezlepkové sušenky,  Kuličky,  Domácí TIRAMISA,  Sodovková buchta,  Plněné mrkvové rohlíčky,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.