30 min
Žloutkový pudink s karamelem Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Corysek

No Picture Suroviny

500 ml smetany na vaření 12 % tuku, 6 žloutků, 50 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru nebo vanilkový lusk, šlehačku Na smetanový karamel: 100 g krupicového cukru, 1 lžičku medu, 150 ml smetany ke šlehání



Příprava

Smetanu svaříme s cukrem, vanilkovým cukrem nebo dření z vanilkového lusku a necháme vychladnout. Do vlažné hmoty vmícháme žloutky, přecedíme a nalijeme do zapékacích misek nebo silikonových formiček. Vložíme do pekáčku s vodou tak, aby misky byly do poloviny ponořené a pečeme v troubě při 150 °C 1 hodinu. Pak necháme vychladnout nejlépe v chladničce do druhého dne. Cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme 100 ml vody. Přivedeme k varu a necháme pozvolna zkaramelizovat. Když začne cukr zlátnout přidáme med a horkou smetanu. Necháme krátce povařit, odstavíme a necháme vychladnout. Pudink vyklopíme z misek, polijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a ovocem.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: St 14. listopad 2012, 15:23:22 CET Zobrazeno:6417 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Vodníkova vel. buchta,  Medové perníčky ,  Kávové mufiny,  Ovocný dort s jog. krémem,  rychlá buchta,  Bezlepková vánoční štola,  Perník od Baby Jagy ,  Vánočka,  Bezlepkové čoko truffles,  Čokoládová roláda,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.