45 min
Kynutá bábovka – vánočka Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Hana Zýková

No Picture Suroviny

230 g mouka Jizerka,50 g cukr moučka, 50 g tuk/Stela,nebo Hera/, 2 žloutky,1,5 dcl mléka,

15 g droždí,1/2 balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce oloupaných nasekaných mandlí,špetka soli, 1 lžíce rumu,tuk na vymazání formy.




Příprava

    Připravíme kvásek  - droždí,1 lžíce cukru, 3 lžíce vlažného mléka, 2 lžíce mouky.Necháme v teple zrát asi 30 min.Pak do kvásku vmísíme cukr,žloutky,vanilkový cukr,špetku soli, zby-tek mléka a nakonec i rozpuštěný vlažný tuk. Vyhněteme vláčné a hladké těsto, do kterého přidáme propláchnuté rozinky a nasekané mandle.Těsto vložíme do vymazané formy (vánoč-ka,bábovka,nebo jiná) a necháme v teple přikryté kynout.Po nakynutí pečeme ve středně teplé troubě(cca 180°C ) asi …. Minut. Upečenou vánočku necháme asi 5 min.stát ve formě a pak ji opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:17:42 CEST Zobrazeno:8714 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Bezlepkové oříškové (nafouklé) rohlíčky,  Mramorová bábovka –rýžová,  BEZLEPKOVÉ KYTIČKY,  Jogurtový koláč,  Ovocná bublanina,  Rychlý koláč,  Jablkové muffiny,  Kakaové rohlíčky,  Čokoládová roláda,  Linecké cukroví,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.