Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


1 h 30 min
Amaretto Cheesecake Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: David Kučera

Amaretto Cheesecake Suroviny

Podklad: 2 balení bezlepkových piškotů (240g) 70 g rozpuštěného másla 2 polévkové lžíce cukru krupice Náplň: 2 balení plnotučného tvarohu 2 balení mascarpone 240 g cukru krupice zrníčka z jednoho vanilkového lusku (případně 1 čajová lžička vanilkového aroma) 75 ml likéru Amaretto 4 vejce 3 polévkové lžíce bezlepkové směsi Jizerka 1/2 lžičky soli Na ozdobu: 500 ml smetany na šlehání (2xbalení/kelímky) 50 g mandlových plátků (drcené madle




Příprava

1) Předehřejeme si el. troubu na 160 st. nebo plynovou na mírný stupeň. Vymažeme a vysypeme kulatou dortovou formu (průměr cca 24 cm). 2) Rozmixujeme bezlepkové piškoty na jemno. Přidáme rozpuštěné máslo, cukr a mixujeme dokud nezískáme hmotu se strukturou mokrého písku. 3) Přesypeme směs do připravené formy rozprostřeme ji po dně a asi tak 2,5 - 3 cm do výšky po stranách. Důkladně upěchujeme, můžeme si pomoci např. pomocí skleničky. A odložíme stranou. 4) Ve větší míse smícháme ručním el. šlehačem tvarohy a mascarpone. Šleháme přibližně minutu, až se nám hmota spojí. 5) Přidáme cukr a pokračujeme v mixování další minutu. 6) Přidáme vejce a vanilkové aroma a opět mixujeme směs asi minutu. 7) Přidáme mouku, sůl a likér. A pokračujeme v mixování poslední minutu. 8) Výsledná směs bude relativně dost tekutá, ale to je v pořádku. Přelijeme ji do formy s korpusem. 9) Dortovou formu si položíme doprostřed plechu (bude se nám s ní tak lépe manipulovat) a několikrát s ní jemně bouchneme o stůl, aby se nám uvolnili všechny vzduchové bublinky. 10) Dáme péct do trouby na přibližně hodinu a deset minut. Průběžně kontrolujeme, dort je hotový, jakmile je po stranách pevný a uprostřed je na dotek trochu "rosolovitý". 11) Upečený cheesecake necháme důkladně vychladnout při pokojové teplotě (nejlépe ještě necháme dojít v troubě, musí se schladit opravdu pomalu, aby nespadnul). Poté jej nejlépe na noc, ale alespoň na 4 hodiny uložíme do ledničky. Tento postup je nutné dodržet, aby měl na konec dort správnou strukturu. 12) Před podáváním na pánvi lehce opražíme plátky mandlí a necháme vystydnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na vršek cheesecaku. Ozdobíme mandlemi a můžeme podávat.

 

 
Poznámka

Pokud milujete šlehačku tak jako my, tak je nejlepší použít opravdu těch zmíněných 500ml. Na vrchu to udělá fantastickou čepici a chutí doplní skvělou jemnost a lehkost celého cheesecaku. Na přidané fotce je čepice udělaná jen z jednoho balení, proto té šlehačky není tolik, ale při druhém pokusu jsme použili dvě a bylo to ideální.

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Čt 5. červen 2014, 10:34:44 CEST Zobrazeno:7629 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Metrový řez,  Kávový dortový korpus,  bublanina,  Bezlepkové medvědí tlapky od Nominalu,  Sodovková buchta,  Čokoládové hrudky,  Letní koláč,  Velikonoční kynutý kolář ala volské oko,  Pochválené rohlíčky,  borůvkový koláč,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.