Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


1 h 30 min
Amaretto Cheesecake Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: David Kučera

Amaretto Cheesecake Suroviny

Podklad: 2 balení bezlepkových piškotů (240g) 70 g rozpuštěného másla 2 polévkové lžíce cukru krupice Náplň: 2 balení plnotučného tvarohu 2 balení mascarpone 240 g cukru krupice zrníčka z jednoho vanilkového lusku (případně 1 čajová lžička vanilkového aroma) 75 ml likéru Amaretto 4 vejce 3 polévkové lžíce bezlepkové směsi Jizerka 1/2 lžičky soli Na ozdobu: 500 ml smetany na šlehání (2xbalení/kelímky) 50 g mandlových plátků (drcené madle




Příprava

1) Předehřejeme si el. troubu na 160 st. nebo plynovou na mírný stupeň. Vymažeme a vysypeme kulatou dortovou formu (průměr cca 24 cm). 2) Rozmixujeme bezlepkové piškoty na jemno. Přidáme rozpuštěné máslo, cukr a mixujeme dokud nezískáme hmotu se strukturou mokrého písku. 3) Přesypeme směs do připravené formy rozprostřeme ji po dně a asi tak 2,5 - 3 cm do výšky po stranách. Důkladně upěchujeme, můžeme si pomoci např. pomocí skleničky. A odložíme stranou. 4) Ve větší míse smícháme ručním el. šlehačem tvarohy a mascarpone. Šleháme přibližně minutu, až se nám hmota spojí. 5) Přidáme cukr a pokračujeme v mixování další minutu. 6) Přidáme vejce a vanilkové aroma a opět mixujeme směs asi minutu. 7) Přidáme mouku, sůl a likér. A pokračujeme v mixování poslední minutu. 8) Výsledná směs bude relativně dost tekutá, ale to je v pořádku. Přelijeme ji do formy s korpusem. 9) Dortovou formu si položíme doprostřed plechu (bude se nám s ní tak lépe manipulovat) a několikrát s ní jemně bouchneme o stůl, aby se nám uvolnili všechny vzduchové bublinky. 10) Dáme péct do trouby na přibližně hodinu a deset minut. Průběžně kontrolujeme, dort je hotový, jakmile je po stranách pevný a uprostřed je na dotek trochu "rosolovitý". 11) Upečený cheesecake necháme důkladně vychladnout při pokojové teplotě (nejlépe ještě necháme dojít v troubě, musí se schladit opravdu pomalu, aby nespadnul). Poté jej nejlépe na noc, ale alespoň na 4 hodiny uložíme do ledničky. Tento postup je nutné dodržet, aby měl na konec dort správnou strukturu. 12) Před podáváním na pánvi lehce opražíme plátky mandlí a necháme vystydnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na vršek cheesecaku. Ozdobíme mandlemi a můžeme podávat.

 

 
Poznámka

Pokud milujete šlehačku tak jako my, tak je nejlepší použít opravdu těch zmíněných 500ml. Na vrchu to udělá fantastickou čepici a chutí doplní skvělou jemnost a lehkost celého cheesecaku. Na přidané fotce je čepice udělaná jen z jednoho balení, proto té šlehačky není tolik, ale při druhém pokusu jsme použili dvě a bylo to ideální.

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Čt 5. červen 2014, 10:34:44 CEST Zobrazeno:7849 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Helčiny vdolky ,  Bezlepkový ovocný chlebíček od Nominalu,  Sušenky INSTANT (40 kusů),  Bezlepkové vanilkové rohlíčky od Nominalu,  Bezlepkové kokosové rohlíčky,  Mramorovaná bábovka ,  Skořicové hvězdičky,  Cukroví linecké bezlepkové,  Dort HAPPY BIRTHDAY,  Klubíčka ,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.