Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


1 h 45 min
Khaki marmeláda Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Jana Šrámčíková

No Picture Suroviny

1 kg zralých plodů khaki 1 kg krystalového cukru 1 lusk vanilky 3 lžíce citrónové šťávy



Příprava

Khaki omyjeme, očistíme a oloupeme. Půjde to trochu hůř, proto khaki musí být hodně zralé - poznáte to tak, že je měkké a lehce nasládle voní. Citlivější kuchařky si raději vezmou rukavice. Takto připravené khaki nakrájíme na co nejmenší kousky, Vsypeme do mísy (i se šťávou, co nám zůstala na prkénku) a přidáme cukr, citrónovou šťávu a vanilkový lusk nalámaný na kousky. Dobře promícháme a necháme alespoň hodinu (max 2) odpočívat přikryté jinou mísou nebo talířkem. Teď už zbývá jen hmotu přemístit do velkého hrnce a povařit ji zhruba 6-8 minut na středním plameni. Ovoce musí změknout a celé zavonět. Nezapomene dobře míchat vařečkou. Hmotu přemístíme do sklenic a zavaříme klasickým způsobem. Hodí se všude tam, kde používáte meruňkovou marmeládu, ale je tak dobrá, že by bylo škoda ji jíst jinak než na čerstvém pečivu.

 

 
Poznámka

Uzavřena marmeláda vydrží ve spíži asi rok. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 3 týdnů.

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Po 4. červenec 2011, 00:33:03 CEST Zobrazeno:9652 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Bramborové tyčky,  Pizza na panvici,  Khaki marmeláda,  Bezlepkové brynzové halušky,  Pomerančový likér do cukroví,  Těsto na housky nebo Pizzu,  Kynuté těsto (vánočka..),  Bramborové tyčky sýrové,  Bezlepková palačinka,  Nádivka tety Sáry,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.