Tisk

Kakaový dortový korpus

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
20 dkg másla
20 dkg pískového cukru
15 dkg mouky Mantler
5 dkg kukuřičného škrobu
3 vejce, špetka soli
1 čajová lžička prášku do pečiva Oetker
3 čajové lžičky kakaa a 3 polévkové lžíce vody (rozmíchat)
hrst mandlových lupínků
krém, čokoládová poleva

Příprava
Utřeme máslo s cukrem a přidáváme střídavě jednotlivá vejce
a mouku rozmíchanou se škrobem a práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme kakao rozmíchané s vodou. Pečeme ve
vymazané dortové formě (na dno vystřihneme pečicí papír).
Troubu předehřejeme na 190 ºC a pečeme asi 30 – 35 minut.
Zkusíme špejlí, zda je korpus propečený. Vychladlý
prokrojíme a naplníme krémem.
Polijeme čokoládou: 10 dkg hořké čokolády
10 dkg mletého cukru
10 dkg másla
rozpustíme nad horkou vodou a nakonec přidáme 3 lžíce mléka.
Stále mícháme! Dort polijeme částečně zchladlou polevou a
posypeme mandlovými lupínky.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz