Tisk

Ovocný dort s jog. krémem

Čas přípravy: 1 h
No Picture
Suroviny
3 vejce, 1 lžíce horké vody
9 dkg pískového cukru, ½ vanilkového cukru
5 dkg bezlepkové mouky
1 čokoládový pudink Oetker
1 rovná lžička prášku do pečiva Oetker
5 dkg rozpuštěného studeného másla
Krém:
1 velký bílý jogurt (500 g)
1 zakysaná smetana (200 g)
1 balíček práškové želatiny
mletý cukr, vanilkový cukr
čerstvé ovoce

Příprava
Upečeme nízký Sachr dort (z poloviny surovin). Po
vychladnutí korpus vrátíme do dortové formy.
Želatinu rozmícháme v troše studené vody a necháme
nabobtnat. V míse smícháme jogurt, zakysanou smetanu,
vanilkový cukr a přidáme mletý cukr podle chuti a kyselosti
ovoce. Želatinu rozpustíme ve vodní lázni, necháme trochu
zchladnout a vmícháme do krému. Nalijeme na korpus,
poklademe hustě ovocem a necháme v chladu ztuhnout.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz