Tisk

Kořeněná kolečka

Čas přípravy: 25 min
Suroviny
20 dkg mouky Mantler
5 dkg kukuřičného škrobu
8 dkg hnědého cukru
1/8 másla (12,5 dkg)
1 vejce, špetka soli
2 lžičky koření do jablk. závinu (nebo do perníku)
½ lžičky prášku do pečiva Oetker
čokoládová poleva
trochu sekaných ořechů a mandlí

Příprava
Změklé máslo utřeme s cukrem a solí do pěny, přidáme koření
a vejce. Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva
a dobře zapracujeme do máslové směsi. Na vále posypaném
moukou vyválíme plát asi ½ cm silný. Vykrájíme malá kolečka
a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě
předehřáté na 180O C asi 12 minut.
Na vychladlá kolečka nalijeme čokoládovou polevu a na střed
dáme trochu sekaných nebo drcených ořechů nebo mandlí.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz