Tisk

Kapr s mandarinkami

Čas přípravy: 5 min
Kapr s mandarinkami
Suroviny

600 g filetů z kapra ,ale klidně můžete použít i jinou rybu,která vám chutná , šťáva z půlky citrónu , šťáva ze 2 větších pomerančů, 3 lžíce oleje a 3 lžíce másla,3 mandarínky,dochucovadlo do jídel bezlepkové , 3 lžíce bezlepkové mouky , zelená petrželka


Příprava

Filé nakrájíme na porce,pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát.Pak posypeme dochucovadlem z obou stran , obalíme v mouce a pomalu opečeme na másle s olejem ze všech stran. Zalijeme šťávou z pomerančů , přidáme 2 oloupané,na dílky rozdělené mandarínky a chvíli podusíme až se šťáva spojí s masem .Na talířích přizdobíme kousky mandarínky a zelenou petrželkou.

 

Poznámka

Podáváme s lehkým bramborovým salátem , recept přiložen

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz