Tisk

Švestkový koláč

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
10 dkg másla nebo Hery
10 dkg mletého cukru
16 dkg Mantlera nebo Jizerky
4 dkg kukuřičného škrobu (nebo 1 vanilkový pudink)
½ prášku do pečiva Oetker
1 lžička xantanové gumy
4 vejce, trochu soli
½ dcl mléka
1 kg švestek
Drobenka:
10 dkg Mantlera nebo Jizerky
10 dkg mletého cukru
10 dkg másla nebo Hery
1 lžička skořice

Příprava
Tuk utřeme s cukrem, postupně zašleháme vejce, přidáme
mouku rozmíchanou se solí, práškem, škrobem a mléko.
Rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem,
hustě poklademe podélně nakrájenými čtvrtkami švestek,
posypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 175ºC
asi 35 – 40 minut.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz