Tisk

Bezlepkové čoko truffles

Čas přípravy: 30 min
Bezlepkové čoko truffles
Suroviny

250 g vhodné hořké čokolády 

75 ml smetany ke šlehání

2 lžičky kakaa

popř. 2 lžičky oblíbeného likéru (nemusí být)

kakao, kokos, ořechy na obalení

 

 


Příprava

Nastrouháme nebo nasekáme čokoládu. Smetanu přivedeme k varu. Smetanu odstavíme a postupně přidáváme čokoládu a rozmícháme dokud směs není hladká. Dále přimícháme dvě lžičky kakaa, a popř.  dvě lžičky likéru. Promíchanou směs necháme v přikryté nádobě vychladit. Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky, které dále obalujeme v kakau, nasekaných oříšcích, kokosu. Kuličky uložíme do chladna. Před podáváním kuličky vyndáme z chladna, aby získaly pokojovou teplotu.

 

Poznámka

Tip pro urychlení pracovního postupu. Rozmíchanou směs je možné naplnit do formiček, tvořítek, ve kterých se nechá cukroví v chladu ztuhnout. Po vychladnutí pak vyjmeme z formiček a obalíme v připravených surovinách. Pro snadnější vyjmutí cukroví z formiček, je možné předem formičky vyložit potravinou fólií, popř. alobalem.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz