Tisk

Štěpánská pochoutka

Čas přípravy: 1 h
Suroviny

250 ml smetany ke šlehání

4 ks kuřecích řízků (popř. vepřových)

1 kg syrových brambor

pepř, sůl, olej


Příprava

Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky o tloušťce cca 0,5 cm. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme z obou stran na pánvi na oleji. Maso přendáme na mírně olejem vymaštěný hluboký plech a překryjeme bramborami. Brambory postupně skládáme v jednotlivých vrstvách a vždy každou vrstvu posolíme. Na konce vše zalijeme smetanou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 - 200 stupňů Celsia cca 50 - 60 min.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz