![]() |
Štěpánská pochoutka | |
Čas přípravy: 1 h | |
![]() |
Suroviny 250 ml smetany ke šlehání 4 ks kuřecích řízků (popř. vepřových) 1 kg syrových brambor pepř, sůl, olej |
Příprava Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky o tloušťce cca 0,5 cm. Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme z obou stran na pánvi na oleji. Maso přendáme na mírně olejem vymaštěný hluboký plech a překryjeme bramborami. Brambory postupně skládáme v jednotlivých vrstvách a vždy každou vrstvu posolíme. Na konce vše zalijeme smetanou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 190 - 200 stupňů Celsia cca 50 - 60 min.
|
Poznámka bez popisu
|