Tisk

Makovec

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
2 hrnky mantlera nebo jizerky
1 vanilkový puding Oetker
1 prášek do pečiva Oetker
1 hrnek mletého máku
1 hrnek mléka
1 hrnek pískového cukru
1/8 rozpuštěného másla (nebo ½ hrnku oleje)
2 vejce, špetka soli
1 lžička mleté skořice
citrónová poleva
měříme hrnkem o obsahu 2,5 dcl

Příprava
Sypké suroviny včetně máku smícháme. Ušleháme bílky se
špetkou soli. Do sypké směsi dáme žloutky, mléko
a rozpuštěné máslo (popř. olej), promícháme a nakonec
přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme na menší pekáček
(35x25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě
předehřáté a 175O C asi 35 – 40 minut. Vyhládlý makovec
polijeme citrónovou polevou.
Poleva: 20 dkg mletého cukru, 2 lžíce citrónové šťávy
a 2 lžíce vařící vody třeme až poleva zbělá
a zhoustne.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz