Tisk

Kuličky z mletého masa

Čas přípravy: 30 min
Suroviny
40 dkg mletého vepřového masa
15 dkg syrového celeru nebo mrkve
1 vejce, 1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
l lžička vegety
2 stroužky česneku
1 kostka bujonu
½ litru smetany na vaření nebo rajčatového pyré

Příprava
Smícháme maso, vejce, sůl, papriku, vegetu, prolisovaný
česnek, jemně ustrouhaný celer nebo mrkev. Ze směsi
uděláme kuličky. V 0,6 litru vody rozvaříme bujon a po částech
uvaříme masové kuličky (vaříme 10 minut). Do vývaru vlijeme
smetanu nebo rajčatové pyré, povaříme, zahustíme trochou
bezlepkové mouky smíchané s vodou, nebo zásmažkou
z mantlera. Podáváme s rýžovými těstovinami.
Z masové směsi můžeme udělat karbanátky, obalit v trojobalu
a usmažit.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz