Tisk

Medové perníčky

Čas přípravy: 20 min
Suroviny

50dkg mouky Jizerka,20 dkg moučkového cukru,17 dkg rozpuštěného medu, 2 vejce, 2ká-vové lžičky prášku do perníku,8 dkg změklého másla ,1 kávovou lžičku jedlé sody.


Příprava

     Ze surovin připravíme polotuhé těsto,které necháme několik dnů odpočinout.Rozválíme slabou placku ze které vykrajujeme různé tvary.Pečeme do zlatova asi 10 min při cca 150 °

 

Poznámka
Vychladlé tvary zdobíme bílkovou polevou (1 bílek ušleháme s 10 dkg prosátého moučkové-ho cukru a 1 lžičkou rumu,nebo citronu.)Vychladlé můžeme i slepovat marmeládou

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz