Tisk

Nejlepší bezlepkové muffiny

Čas přípravy: 30 min
Nejlepší bezlepkové muffiny
Suroviny
1,5 hrnku Jizerky 1 hrnek rýžové mouky 2 vejce 250 ml bílého jogurtu 0,5 hrnku oleje 1 hrnek krystalového cukru 1 prášek do pečiva kakao dle chuti (nemusí být) marmeláda nebo nutela

Příprava
Smícháme mouky, vejce, jogurt, olej, cukr, prášek do pečiva, popřípadě kakao. Těsto pořádně promícháme a plníme do košíčků. Nejdříve dáme do košíčku 1 menší lžíci těsta, na to lžičku marmelády nebo nutely a zakryjeme další lžící těsta.

 

Poznámka
Nejlepší je do muffinů nutela či jakýkoliv kvalitní čoko krém, nedoporučuji tabulkovou čokoládu, jelikož při vychladnutí jsou středy muffinů tvrdé.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz