Tisk

Bezlepkové větrníky

Čas přípravy: 2 h
Suroviny
200g bezlepkové mouky špetka soli 250 ml vody 100 ml oleje 5 vajec šlehačka stužovač vanilkový pudink 500 ml mléka 1 lžíce cukru

Příprava
Vodu, sůl, olej smícháme a přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut za stálého míchání. Odstavíme, postpně do horké směsi zašlwháme mouku. Směs necháme chvíli vyhladnout. Do zchladnlé směsi postupně přidáme 5 vajec. Šlecháme tak dlouho až je těsto hladké a lesklé, přestává se lepit na okraje mísy. Těstem naplníme zdobičku a stříkáme na vymazaný plech větrníčky. Upečeme v předehřáté troubě na 180°C, prvních 10 minut troubu NEOTVÍRÁME! Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout, rozkrájíme a naplníme pudinkem a šlehačkou.

 

Poznámka
Do vnitř můžeme udělat i čokoládový krém od Dr.QEKTRA a věnečky polijeme čokoládovou polevou :)

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz