Tisk

Bezlepkový ořechový nákyp s ovocem

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
Na těsto: 4 vejce 50 gramů cukru 1 vanilkový cukr 4 vrchovaté lžíce bezlepkové mouky 60 gramů mletých ořechů na posypání - rybíz + borůvky

Příprava
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vypracujeme tuhý sníh, přimícháme cukr a po jednom zašleháme žloutky. Nakonec vsypeme mouku a mleté ořechy. Posypeme ovocem a dáme péct cca na 3/4 hodiny na 180 stupňů. Nákyp podávám s ovocnou polevou z rybízu, cukru, solamylu a vody. Rybíz rozvařím, propasíruji, přidám cukr a zahustím solamylem rozpuštěným ve vodě. Chvíli povaříme.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz