Tisk

Bezlepkové perníčky od Nominalu

Čas přípravy: 1 h 30 min
Suroviny
• 200 g bezlepkové mouky Nomix, • 1 ks vejce, • 80 g moučkového cukru, • 30 g tuku, • 60 g medu, • 1/2 lžičky perníkového koření (skořice, badyán, hřebíček, anýz, trocha pepře), • 1/2 lžičky sody.

Příprava
Med i tuk rozehřejeme a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto pak zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, a uložíme v chladu (nejlépe alespoň do druhého dne). Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše (je velmi vláčné) na tloušťku asi 0,5 cm, poté můžeme začít vykrajovat tvary. Pečeme na plechu (použít můžeme pečící papír nebo plech vysypat) při teplotě asi 160 až 170 °C. Použijeme spodní a horní ohřev nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky zapékaly pomalu a postupně. Pečeme přibližně 12 až 15 minut (podle velikosti). Ihned po upečení ještě horké lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem. Pokud perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz