Tisk

Bezlepkové těsto na pizzu

Čas přípravy: 20 min
Suroviny
• 150 g bezlepkové mouky Nomix, • 1,5 g cukru, • 6 g čerstvého droždí, • cca 90 ml vody, • 1 – 2 g soli, • 1 malé vejce.

Příprava
Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout. Po tomto čase těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na předem vysypaný plech (z bezlepkové mouky). Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem, tak jako tak je vždy základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek. Pizzu pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C asi 6 minut a poté ihned podáváme.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz