Tisk

Bezlepkové cookies

Čas přípravy: 45 min
Bezlepkové cookies
Suroviny
• 200 g bezlepkové mouky Nomix, • 120 g másla, • 120 g cukru (polovinu můžeme nahradit hnědým cukrem), • 1 vanilkový cukr, • špetka soli, • 1 vejce (asi 60 g), • 4 g kypřícího prášku.

Příprava
Suroviny na základní recept můžeme libovolně přidávat a kombinovat. • Sušenky můžeme posypat hořkou čokoládou, kterou si rozdrtíme na menší kousky. • Vyzkoušet lze také sušená jablka pokrájená na malé kostky se skořicí. • Další možností je přidat do sušenek nejrůznější oříšky nebo trochu kakaa. • Pro fit variantu přidáme do sušenek 20 g pohankových vloček, které opražíme na suché pánvi, trochu pomeleme a smícháme třeba s čokoládou. Postup Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci. Do směsi vmícháme NOMIX, promíchanou s práškem do pečiva a solí. Dále do těsta přidáme ostatní ingredience a necháme chvíli stát. Na pečící papír lžící vytváříme menší sušenky. Počítejme s tím, že se sušenky při pečení mírně roztečou. Pečeme při teplotě 180°C po dobu až 15 minut. Před vyndáním z trouby vyzkoušejte, zda už jsou hotové. Vychladlé je uložíme tak, aby nezvlhly.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz