![]() |
Bezlepkové brynzové halušky | |
Čas přípravy: 45 min | |
![]() |
Suroviny Suroviny na halušky : • 200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal • 200 ml vody • 2 vejce Ostatní suroviny: • 150-200 g brynzy • 150 g slaniny |
Příprava Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Po vytažení necháme odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírovat můžeme dvojím způsobem: 1) Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. 2) Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.
|
Poznámka bez popisu
|