Tisk

Bezlepkové kynuté knedlíky s borůvkami

Čas přípravy: 1 h 15 min
Suroviny
Mouka – 110g tapioková mouka 80g čiroková mouka 50g Teffova mouka 40g Michalík II. Kávová lžička guma guar - Mouky pořádně promícháme Kvásek - 250ml mléka 5g sušeného droždí Půl kávové lžičky cukru Polévková lžíce psyllium - Kvásek nechat 15 min kynout Jeden a půl lžíce kokosového oleje (může být i obyčejný olej) Půl kávové lžičky soli 2 menší vejce Půlka lžíce třtinového cukru Borůvky

Příprava
Do mouky dáme olej, vajíčka, sůl, třtinový cukr, vykynulý kvásek. A vše důkladně promícháme. Poprášíme moukou (zelená Jizerka) a necháme na teplém místě 45 minut kynout. Pak tvoříme 70 gramové knedlíky, které na pomoučeném válu knedlí roztáhneme na placku. Naplníme ho vrchovatou lžící borůvek, které posypeme lžičkou třtinového cukru, zabalíme a v pomoučených rukách promačkáme a vymačkáme z knedlíku vzduch. Utvoříme kuličku, kterou necháme 15 minut kynout. Po vykynutí vaříme v páře 15 minut. Po uvaření vypneme vodu pod hrncem a ihned propícháme knedlíky. A Opatrně sejmeme z napařováku, abychom je neroztrhali a potřeme máslem. Z těsta uděláme devět knedlí.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz