Tisk

Quinoa s rajčátky

Čas přípravy: 25 min
Quinoa s rajčátky
Suroviny
půl hrnečku quinoy
půl hrnečku vařené cizrny
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
sušená rajčátka naložená v oleji 
sůl
bylinky (bazalka, rozmarýna, tymián...)


Příprava

Quinou uvaříme podle návodu na krabičce (propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vroucí vody, vaříme 15-20 minut, případně doléváme vodu, osolíme). Na oleji opečeme cibuli, přimícháme uvařenou quinou a cizrnu, dochutíme bylinkami a prohřejeme. Na talíři posypeme nakrájenými sušenými rajčátky. Podáváme se zeleninovým salátem. 

 

Poznámka
Quinoa je vysokohorská plodina z Jižní Ameriky s velmi výhodným složením a zajímavou chutí. U nás je možné ji koupit v prodejnách se zdravou výživou nebo v drogerii DM. 
Recept je možné donekonečna obměňovat. Místo rajčátek použít houby nebo uzeninu, místo cirzny jakékoliv jiné luštěniny, dokonce i místo quinoy třeba pohanku.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz