Tisk

Zapečený lilek se sýrem

Čas přípravy: 5 min
Suroviny
5 větších lilků , 250 g mozzarelly, 2 plechovky á 400g loupaných rajčat  ,3 stroužky česneku ,
150-200g strouhaného parmezánu, olej na smažení , sůl,pepř.

Příprava
Omyté lilky nakrájíme podélně na slabé plátky. Smažíme je na oleji po obou stranách,pak prokládáme kuchyňským papírem,aby se odstranil přebytečný tuk..Na větší pánvi si připravíme italskou omáčku \"sugo\" na oleji orestujeme plátky česneku,přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí, osolíme a dáme stranou.Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky nebo plátky.Pekáček asi 30x20cm plníme střídavě lilkem,sugem,mozzarellou a parmazánem. můžeme dochutit pepřem. Opakujeme,horní vrstva bude strouhaný parmazán. Zapékáme asi 25 minut.Podáváme vlažné.

 

Poznámka
Před smažením necháme lilek \"vypotit\" -tj. Odstát nakrájený na plátky,aby z něj vytekla šťáva.Dužina se stáhne a nenasákne tolik tuku.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz