Tisk

Králík s hroznovým vínem

Čas přípravy: 1 h
Králík s hroznovým vínem
Suroviny
800g králíčího masa ,5 větších šalotek , 2 hrsti červeného hroznového vína bez kuliček , 250ml dobrého červeného vína ,  1/2 skleničky vody ,150g másla , 1 kostka vývaru , 3 lžičky malinového sirupu , 350g bezlepkových těstovin , zelená petrželka , pepř sůl 

Příprava
Maso nakrájíme na kostičky,osolíme,opepříme.  Na větším kastrolu na dušení rozpustíme máslo,přidáme maso a nakrájenou šalotku.Restujeme asi 5 minut.Přidáme 1 hrst hroznového vína, zalijeme vodou a vínem,přidáme rozdrobenou kostku vývaru a dusíme až maso změkne. Pak k masu přidáme druhou hrst vína,malinový sirup a nasekanou petrželku.Promícháme , prohřejeme a podle potřeby dochutíme.  Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou s masem.

 

Poznámka
Místo králíčího masa můžeme použít telecí.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz