Tisk

Žemlovka

Čas přípravy: 25 min
No Picture
Suroviny
8 rohlíků ( housek bezlepkových ), 3/4 litru mléka, 50 dkg jablek, 3 vejce, rozinky, skořice, 5 dkg krystalového cukru, 5 dkg másla.

Příprava
rohlíky nakrájíme na kolečka, oloupané jablka na slabé plátky, pekáček vymažeme máslem a střídavě plníme vrstvami rohlíků máčených v mléce a jablky, které posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Poslední vrstvou jsou rohlíky. Zalijeme je zbytkem mléka, rozmíchaného s vejci a lžící cukru, povrch pokropíme rozpuštěným máslem. Do žemlovky můžeme přidat měkký tvaroh. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé, posypeme moučkovým cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz