Tisk

Pletýnky – rohlíky

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
20 – 30 dkg mouky Mantler
10 dkg pohankové mouky
1 střední vařená brambora
2,5 dcl vlažného mléka
1 kávová lžička xantanové gumy
2 vejce
3 polévkové lžíce oleje
1 sáček sušeného droždí Oetker
1 kávová lžička soli a cukru
sezamová semínka, kmín, mák

Příprava
V míse smícháme mouky, cukr, sůl, gumu a droždí, přidáme
strouhanou bramboru a přilijeme vlažné mléko, olej a
rozšlehaná vejce (trochu necháme na potření). Dobře
vypracujeme těsto, z kterého vyválíme válečky a upleteme 12
malých pletýnek (nebo stočíme rohlíky). Dáme na plech
vymazaný sádlem, potřeme zbytkem vejce a posypeme
kmínem, mákem, semínky. Necháme kynout na plechu na
teplém místě 30 minut.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 ºC asi 20 minut.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz