Tisk

Biskupský chlebíček

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
15 dkg mouky (½ Mantler, ½ pohanková)
1/8 másla
2 vejce
8 dkg pískového cukru
150 g bílého jogurtu
1 lžíce rumu
½ prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
10 dkg kandovaného ovoce, rozinek, sekaných ořechů

Příprava
Tuk utřeme s cukry a žloutky do pěny, přidáme jogurt, rum,
ovoce a ořechy. Přidáme mouku s práškem do pečiva a
nakonec sníh z bílků. Pečeme v chlebíčkové formě vymazané
a vysypané pohankovou krupicí v troubě předehřáté na 180 ºC
asi 45 až 50 minut. Zkusíme špejlí, zda je propečená.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz