1 h
Bezlepkový medovník Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Helena Vychová

Bezlepkový medovník Suroviny

Těsto

180 g bezlepkové mouky

45 g hladké kukuřičné mouky

1 vidličkou ušlehané vejce

30 g změklého másla

100 g cukru krupice

1 lžíce medu

1 lžička prášku do pečiva

Krém

½ plechovky slazeného kondenzovaného mléka

1 ½  vidličkou prošlehané vejce

1 lžíce medu

30 g másla

¼ hrnku mletých ořechů



Příprava

Těsto – z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů a vyválíme stejně velké obdélníkové placky. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě (180 ºC, doba pečení cca 10 – 15 min) a necháme vychladnout.

Krém – uvedené suroviny smícháme v kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme dokud krém nezhoustne, necháme vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na jednotlivé placky, jejichž velikost případně srovnáme okrojením okrajů  a jednotlivé placky na sebe naskládáme. Povrch potřeme také krémem, posypeme rozdrobenými drobečky zbytků těsta, nasekanými ořechy a poléváme čokoládou

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro tento recept jse již hlasoval/a
 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Út 13. červenec 2010, 19:05:10 CEST Zobrazeno:31033 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Koláče paní Musilové,  Rychlý koláč,  Velikonoční kynutý kolář ala volské oko,  Alenčin moučník ,  Pudinková buchta z klubu,  Bábovka,  Vanilkové rohlíčky,  Sachrův dort,  Kořeněná kolečka,  Perník od Baby Jagy ,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Diety, hubnutí a zdravá výživa.    Pohyb, sport a cvičení.