Tisk

Zeleninový vývar s nočky

Čas přípravy: 45 min
No Picture
Suroviny

350ml zeleninového vývaru
140g kukuřičné krupice
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 vejce
1 lžíce smetany
2 lžíce nasekaných bylinek ( př. pažitka, petrželka apod.. )
1l zeleninového, nebo masového vývaru


Příprava

1. Zeleninový vývar přivedeme k varu. Zvolna přisipeme kukuřičnou krupici a necháme přejít ještě jednou varem. Za stálého míchání vaříme krupici asi 5min. na mírném ohni. Na vypnutém sporáků ji necháme cca 15min. boptnat.

2. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Kukuřičnou hmotu ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme trochu vyhcladnout. Vejce rozšleháme se smetanou a s 2 lžícemi nasekaných bylinek je vmícháme do hmoty.

3. Dvěma lžičkami vypichujeme nočky a dáváme je do vroucí slané vody. Necháme je několik minut vařit, dokud nočky nevyplavou nahoru. Podáváme je ve vývau s nasekanými bylinkami.

 

Poznámka

-- Možno vmíchat do těsta na nočky 4 lžíce parmezánu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz