![]() |
Mléčný koláč s ovocem | |
Čas přípravy: 45 min |
Suroviny ½ litru čerstvého mléka 10 dkg rýžové krupice Dobrota 2 dkg másla (Hery) špetka soli 10 dkg másla (Hery) 4 vejce vanilkový cukr 4 dkg pískového cukru 3 – 5 lžic mléka asi ½ kg ovoce |
Příprava Z mléka, soli, kousku másla a krupice uvaříme kaši. Občas ji zamícháme, až vychladne. Ušleháme cukr, žloutky a máslo do pěny, zašleháme vychladlou kaši s trochou mléka a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem. Nalijeme do pekáčku vyloženém pečicím papírem, poklademe ovocem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 40 – 45 minut. Upečený koláč poznáme podle zlatohnědého povrchu (uvnitř zůstává vlhký, je to vlastně pečená kaše). Vychladlý koláč pocukrujeme a zdobíme šlehačkou. Tento moučník chutná hlavně malým dětem.
|
Poznámka bez popisu
|