Tisk

Mléčný koláč s ovocem

Čas přípravy: 45 min
Suroviny
½ litru čerstvého mléka
10 dkg rýžové krupice Dobrota
2 dkg másla (Hery)
špetka soli
10 dkg másla (Hery)
4 vejce
vanilkový cukr
4 dkg pískového cukru
3 – 5 lžic mléka
asi ½ kg ovoce

Příprava
Z mléka, soli, kousku másla a krupice uvaříme kaši. Občas ji
zamícháme, až vychladne. Ušleháme cukr, žloutky a máslo do
pěny, zašleháme vychladlou kaši s trochou mléka a nakonec
lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.
Nalijeme do pekáčku vyloženém pečicím papírem, poklademe
ovocem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 40 – 45
minut. Upečený koláč poznáme podle zlatohnědého povrchu
(uvnitř zůstává vlhký, je to vlastně pečená kaše). Vychladlý
koláč pocukrujeme a zdobíme šlehačkou. Tento moučník
chutná hlavně malým dětem.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz