Tisk

Bramborové tyčky

Čas přípravy: 10 min
Suroviny
15 dkg másla nebo Hery
15 dkg vařených brambor
10 dkg mouky Mantler
5 dkg pohankové mouky
sůl, kmín, sezam
vejce na potření

Příprava
Do mouky s trochou soli dáme nasekané máslo a jemně
strouhané nebo prolisované studené brambory. Rychle
zpracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu, vyválíme postupně
dvě placky (posypeme z obou stran mantlerem) a každou
přeložíme na třetiny. Znovu vyválíme tenkou placku,
nakrájíme rádýlkem, dáme na plech vymazaný sádlem,
potřeme vejcem, sypeme kmínem, solí, sezamem. Pečeme
v troubě předehřáté na 200 ºC asi 10 minut až zčervenají.
Dávka je na 2 plechy.

 

Poznámka
Tyto tyčky jsou výborné jen čerstvé, nepečte je na víc dnů.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz