Tisk

Bramborový nákyp

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
35 dkg vařených brambor
18 dkg pískového cukru
3 vejce
3 – 5 dkg loupaných sekaných mandlí
½ menšího citronu
špetka soli
mletý cukr na posypání

Příprava
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme a
necháme vychladnout. Mezitím utřeme v míse žloutky
s cukrem do pěny, do které postupně přikapeme citronovou
šťávu. Přidáme strouhanou kůru, prolisované brambory a
sekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Přiměřeně
velkou formu vymažeme máslem, vysypeme bezlepkovou
moukou, naplníme těstem a upečeme v troubě předehřáté na
175 – 180 ºC dorůžova.

 

Poznámka
Vyklopíme a posypeme mletým cukrem.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz