Bramborový nákyp | |
Čas přípravy: 30 min | |
Suroviny 35 dkg vařených brambor 18 dkg pískového cukru 3 vejce 3 – 5 dkg loupaných sekaných mandlí ½ menšího citronu špetka soli mletý cukr na posypání |
Příprava Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Mezitím utřeme v míse žloutky s cukrem do pěny, do které postupně přikapeme citronovou šťávu. Přidáme strouhanou kůru, prolisované brambory a sekané mandle. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Přiměřeně velkou formu vymažeme máslem, vysypeme bezlepkovou moukou, naplníme těstem a upečeme v troubě předehřáté na 175 – 180 ºC dorůžova.
|
Poznámka Vyklopíme a posypeme mletým cukrem.
|