![]() |
Bramborové koblihy | |
| Čas přípravy: 30 min | |
|
|
Suroviny 25 dkg syrových brambor 25 dkg mouky Jizerka ½ dcl mléka 1 vejce ½ kostky droždí Noli (2 dkg) 1 lžička cukru, špetka soli mletý cukr skořice olej na smažení |
| Příprava Oloupané brambory najemno nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, sůl a droždí rozpuštěné v teplém mléku s cukrem. Vypracujeme těsto a necháme přikryté 30 minut kynout. Těsto promícháme a na vál posypaný moukou dáváme kousky těsta, které tvarujeme na malé koblížky (asi 1 cm silné, Ø 5-6 cm). Přikryjeme je utěrkou a necháme 20 – 25 minut kynout. Smažíme je v horkém oleji. Sypeme skořicovým cukrem.
|
| Poznámka bez popisu
|