Tisk

Bramborové koblihy

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
25 dkg syrových brambor
25 dkg mouky Jizerka
½ dcl mléka
1 vejce
½ kostky droždí Noli (2 dkg)
1 lžička cukru, špetka soli
mletý cukr
skořice
olej na smažení

Příprava
Oloupané brambory najemno nastrouháme, vodu slijeme,
přidáme vejce, sůl a droždí rozpuštěné v teplém mléku
s cukrem. Vypracujeme těsto a necháme přikryté 30 minut
kynout. Těsto promícháme a na vál posypaný moukou dáváme
kousky těsta, které tvarujeme na malé koblížky (asi 1 cm
silné, Ø 5-6 cm). Přikryjeme je utěrkou a necháme 20 – 25
minut kynout. Smažíme je v horkém oleji. Sypeme skořicovým
cukrem.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz