![]() |
Bramborový chleba | |
Čas přípravy: 1 h |
Suroviny ½ litru mléka 35 dkg mouky Mantler nebo Jizerka 25 dkg syrových brambor 1 vejce, 1 lžička soli 15 dkg uzeného masa nebo libové anglické slaniny ½ kostky droždí Noli 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku sádlo, 2 lžíce oleje |
Příprava Z mléka, droždí, mouky, soli a vejce vypracujeme těsto a necháme je 20 minut kynout. Jemně nastrouháme brambory, slijeme z nich vodu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, maso nakrájené na malé kostičky a 2 lžíce oleje. Promícháme s vykynutým těstem, malý pekáč vymažeme sádlem, nalijeme na něj těsto a necháme 15 minut kynout. Vložíme do trouby předehřáté na 200 ºC a pečeme 40 – 45 minut. Horký chleba potřeme rozpuštěným sádlem, sesuneme na mřížku a necháme vychladnout. Nepečeme v chlebové formě! Vrstva těsta nesmí být vysoká a těsto musí být dobře propečené, jinak je uvnitř příliš vlhké.
|
Poznámka bez popisu
|