Tisk

Bramborový chleba

Čas přípravy: 1 h
Suroviny
½ litru mléka
35 dkg mouky Mantler nebo Jizerka
25 dkg syrových brambor
1 vejce, 1 lžička soli
15 dkg uzeného masa nebo libové anglické slaniny
½ kostky droždí Noli
1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku
sádlo, 2 lžíce oleje

Příprava
Z mléka, droždí, mouky, soli a vejce vypracujeme těsto
a necháme je 20 minut kynout. Jemně nastrouháme brambory,
slijeme z nich vodu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek,
maso nakrájené na malé kostičky a 2 lžíce oleje. Promícháme
s vykynutým těstem, malý pekáč vymažeme sádlem, nalijeme
na něj těsto a necháme 15 minut kynout. Vložíme do trouby
předehřáté na 200 ºC a pečeme 40 – 45 minut. Horký chleba
potřeme rozpuštěným sádlem, sesuneme na mřížku
a necháme vychladnout. Nepečeme v chlebové formě! Vrstva
těsta nesmí být vysoká a těsto musí být dobře propečené,
jinak je uvnitř příliš vlhké.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz