![]() |
Ovocný dort s jog. krémem | |
Čas přípravy: 1 h |
Suroviny 3 vejce, 1 lžíce horké vody 9 dkg pískového cukru, ½ vanilkového cukru 5 dkg bezlepkové mouky 1 čokoládový pudink Oetker 1 rovná lžička prášku do pečiva Oetker 5 dkg rozpuštěného studeného másla Krém: 1 velký bílý jogurt (500 g) 1 zakysaná smetana (200 g) 1 balíček práškové želatiny mletý cukr, vanilkový cukr čerstvé ovoce |
Příprava Upečeme nízký Sachr dort (z poloviny surovin). Po vychladnutí korpus vrátíme do dortové formy. Želatinu rozmícháme v troše studené vody a necháme nabobtnat. V míse smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a přidáme mletý cukr podle chuti a kyselosti ovoce. Želatinu rozpustíme ve vodní lázni, necháme trochu zchladnout a vmícháme do krému. Nalijeme na korpus, poklademe hustě ovocem a necháme v chladu ztuhnout.
|
Poznámka bez popisu
|