Tisk

Pirožky s mletým masem

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
25 dkg másla nebo Hery
25 dkg tvarohu (kostka)
25 dkg Mantlera nebo Jizerky
1 lžička soli, 1 lžička xantanové gumy
30 – 40 dkg mletého masa (kuřecí, krůtí)
1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek pórku
1 lžička soli
1 lžička provensálského koření
1 lžička vegety
1 malý rajský protlak
2 lžičky maizeny
trochu oleje
1 vejce na potření, sezamové semínko

Příprava
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájíme pórek a
nasekaný česnek. Po chvíli přidáme maso, protlak, sůl, vegetu
a provensálské koření. Rychle restujeme, až se šťáva odpaří.
V troše vody rozmícháme škrob, směs zahustíme a necháme
vychladnout.
Do mouky rozmíchané se solí a gumou přidáme tvaroh a
nasekané máslo. Rychle zpracujeme těsto (pokud je tvaroh
tuhý, přidáme žloutek). Těsto po částech rozválíme, vykrájíme
kolečka, dáme na každé trochu náplně, přehneme a okraje
stiskneme. Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem,
posypeme sezamem a pečeme v troubě předehřáté na 200ºC
asi 15 minut dozlata.

 

Poznámka
Jsou dobré teplé i studené.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz