![]() |
Pirožky s mletým masem | |
Čas přípravy: 30 min | |
![]() |
Suroviny 25 dkg másla nebo Hery 25 dkg tvarohu (kostka) 25 dkg Mantlera nebo Jizerky 1 lžička soli, 1 lžička xantanové gumy 30 – 40 dkg mletého masa (kuřecí, krůtí) 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek pórku 1 lžička soli 1 lžička provensálského koření 1 lžička vegety 1 malý rajský protlak 2 lžičky maizeny trochu oleje 1 vejce na potření, sezamové semínko |
Příprava Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájíme pórek a nasekaný česnek. Po chvíli přidáme maso, protlak, sůl, vegetu a provensálské koření. Rychle restujeme, až se šťáva odpaří. V troše vody rozmícháme škrob, směs zahustíme a necháme vychladnout. Do mouky rozmíchané se solí a gumou přidáme tvaroh a nasekané máslo. Rychle zpracujeme těsto (pokud je tvaroh tuhý, přidáme žloutek). Těsto po částech rozválíme, vykrájíme kolečka, dáme na každé trochu náplně, přehneme a okraje stiskneme. Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme v troubě předehřáté na 200ºC asi 15 minut dozlata.
|
Poznámka Jsou dobré teplé i studené.
|