Tisk

Vánoční ryba na švestkách

Čas přípravy: 1 h
Suroviny

700 g filetu z bílé ryby ( máslová ryba , candát ) , ale klidně kapr , citronová šťáva , sůl, pepř, 150 g sušených švestek , 3 brambory , malý kousek celeru , 2 středně velké mrkve,2 cibule , dobrý olej, citronová kůra, bezlepková mouka na obalení ryby,1/2 sklenice rajčatové šťávy,2 stroužky česneku , 3 lžíce zakysané smetany, máslo


Příprava

Filety pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet. Švestky dobře omyjeme a nakrájíme na proužky. Zeleninu nakrájíme na velmi malé kousky spolu s cibulí a orestujeme na oleji,dochuríme solí a posypeme citronovou kůrou. Filety obalíme v mouce a zvolna opečeme na másle. Smetanu smícháme s rajčatovou šťávou a prolisovaným česnekem.Dochutíme solí.. Do máslem vymazané zapékací mísy dáme orestovanou zeleninu , na to položíme porce ryby,posypeme švestkami,zalijeme rajčatovou šťávou a pečeme asi 30 minut v troubě.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz