![]() |
Makovec | |
Čas přípravy: 30 min |
Suroviny 2 hrnky mantlera nebo jizerky 1 vanilkový puding Oetker 1 prášek do pečiva Oetker 1 hrnek mletého máku 1 hrnek mléka 1 hrnek pískového cukru 1/8 rozpuštěného másla (nebo ½ hrnku oleje) 2 vejce, špetka soli 1 lžička mleté skořice citrónová poleva měříme hrnkem o obsahu 2,5 dcl |
Příprava Sypké suroviny včetně máku smícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli. Do sypké směsi dáme žloutky, mléko a rozpuštěné máslo (popř. olej), promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme na menší pekáček (35x25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté a 175O C asi 35 – 40 minut. Vyhládlý makovec polijeme citrónovou polevou. Poleva: 20 dkg mletého cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 2 lžíce vařící vody třeme až poleva zbělá a zhoustne.
|
Poznámka bez popisu
|