Tisk

Pečený knedlík

Čas přípravy: 30 min
No Picture
Suroviny
15 dkg mantlera nebo jizerky
1 lžička prášku do pečiva Oetker
3 vejce, špetka soli
20 dkg selský jogurt (je bez lepku)
0,6 dcl oleje
hrst popcornu nebo burisonů
jemně nakrájená pažitka nebo petrželka

Příprava
Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, přidáme olej, vejce,
jogurt a pažitku. Promícháme a nakonec zapracujeme popcorn
nebo burisony. Vlijeme do malého pekáčku (25x20 cm) nebo
pečící formy na pečící papír potřený tukem. Pečeme v troubě
předehřáté na 180O C asi 20 minut. Horký knedlík potřeme
olejem a nakrájíme na čtverečky.

 

Poznámka
Z bílků můžeme ušlehat sníh, knedlík je kypřejší.

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz