Tisk

Měkounké vánoční medovník

Čas přípravy: 1 h
Suroviny

300 g mouky Jizerka, 125 g moučkového cukru, 50 g rostlinného tuku,2 celá vejce,2 plévkové lžíce medu,1/2 lžičky sody bikarbony, 1 kávová lžička mleté skořice,trošku rozemletých hřebíčků a anýzu (lze použít perníkové koření).


Příprava

Do nádoby dáme všechny ingredience a nad párou z nich vypracujeme ručním hnětačem těsto.Pak ho necháme přikryté odležet 24 hodin na chladném místě.Potom ho vyválíme na pomoučeném válu na výšku 1 cm(může být i 0,5cmm).Formičkami vykrajujeme medovníky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 -180 °C

asi 15 min.Po upečení potřeme povrch rozšlehaným vejcem a po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou( 1 bílek vymícháme s 2 polévkovými lžícemi moučkového cukru).Medovníčky jsou hned měkké a mohou se konzumovat bez odležení.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz