Tisk

Bezlepkové rohlíky

Čas přípravy: 1 h
Bezlepkové rohlíky
Suroviny
250 ml mléka 2 vejce nebo jen bílky 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 450 g mouky Jizerka 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí 2 lžičky cukru

Příprava
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz