Tisk

Bezlepkové pečivo

Čas přípravy: 1 h 15 min
Suroviny
250 g bezlepkové mouky (Jizerka, Unimix) 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 soli 150 g měkkého tvarohu 6 lžic mléka 1 vejce 6 lžic olivového oleje maková zrnka lněná, dýňová a sezamová semínka pečící papír

Příprava
Na tyto bezlepkové žemle nepotřebujete droždí, jsou křehké a skoro bez práce, co víc si přát. Prosejeme mouku s práškem do pečiva. Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem ,přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na 30 minut do ledničky. Předehřejeme troubu na 200 stupňů a na plech položíme papír na pečení. Těsto rozkrájíme na 8 až 10 stejných dílků a mokrýma rukama vytvarujeme bochánky, které položíme na pečící papír. Poté je ostrým nožem na vrchu nařízneme do tvaru křížku a posypeme mákem nebo semínky. Pečeme dokud se neotevřou a nezrůžoví asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce. Užijte si příjemnou rodinnou snídani s tímto výtečným bezlepkovým pečivem.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz