Tisk

Rýžový nákyp s ovocem

Čas přípravy: 30 min
Rýžový nákyp s ovocem
Suroviny
400 ml mléka, 80 g rýže, 200 g měkkého tvarohu, 30 g másla, 2 vejce, 50 g cukru, vanilkový cukr, sůl, tuk na vymazání formy, 250 g ovoce (jablka, třešně, višně, meruňky, švestky), moučkový a vanilkový cukr na posypání.

Příprava
Přebranou, propláchnutou rýži spaříme třikrát vařící vodou, ocedíme a necháme odkapat a v mírně osoleném mléce uvaříme doměkka (nejlépe ve dvouplášťovém hrnci). Máslo rozetřeme s cukrem, tvarohem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, hustou rýžovou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné nákypové formy, poklademe očištěným, pokrájeným, popřípadě odpeckovaným ovocem a upečeme dozlatova. Posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a podáváme. Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání.

 

Poznámka
bez popisu

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz