![]() |
Jablkový koláč s krémem | |
| Čas přípravy: 1 h 30 min | |
|
|
Suroviny Na koláč: 5 vajec (žloutky a bílky odděleně) 150 g cukru 1/4 l oleje 200 g Solamylu Dr.Oetker 2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker 1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker citronová kůra podle chuti čokoláda podle chuti (asi 1-2 PL) špetka soli tuk na vymazání formy kokosová moučka na vysypání formy moučkový cukr na posypání 250 g kukuřičné mouky polohrubé 1 kg jablek 110 g cukru 1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker 1/2 KL mleté skořice 300 ml smetany na šlehání tuhý tuk na vymazání formy Na krém: 500 ml mléka 10 g Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 2 žloutky 60 g moučkového cukru 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker Na ozdobení: 1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker 150 ml studeného mléka |
| Příprava Plech (cca 17 x 27 cm) dobře vymažeme tuhým tukem a rovnoměrně na něj nasypeme 150 g kukuřičné mouky. Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a smícháme s cukrem, skořicovým cukrem a skořicí. Jablka rovnoměrně poklademe na mouku. Nahoru nasypeme rovnoměrně zbylou kukuřičnou mouku a zalijeme smetanou. Pečeme při teplotě cca 160 °C po dobu asi 60 minut. Po upečení necháme koláč vychladit, nejlépe v lednici. Mezitím si připravíme krém: v mléku rozmícháme pudingový prášek a žloutky a krátce za stálého míchání směs povaříme. Stáhneme z plotny a vmícháme moučkový a vanilínový cukr. Šlehačku v prášku ušleháme podle návodu na obalu se studeným mlékem. Před servírováním přelijeme každou porci koláče vanilkovým krémem a ozdobíme šlehačkou. TIP: Doba pečení je přímo úměrná množství vody obsažené v jablkách. Čím později od sklizně jablek, tím kratší dobu potřebujeme na upečení koláče. Zdroj: www.oetker.cz
|
| Poznámka bez popisu
|