Tisk

Bezlepkové rohlíky

Čas přípravy: 20 min
Suroviny
250 ml mléka 2 vajíčka 4 lžíce oleje 1 lžička guaranové gumy Půl lžičky psylia 2 lžičky cukru2 lžičky soli 450 g mouky SChaar bread Půl kostky zlatého droždí z Globusu

Příprava
Po vykynutí těsto propracujeme na vále, umotáme rohlíky, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 až 40 minut . Pak pomašlujeme vodou, můžeme dát třeba anglickou slaninu nahoru, když chceme mít anglické rohlíky a sýr, nebo sezamová semínka.Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180 stupních asi 15 až 20 minut.

 

Poznámka
el. trouba

 

Vytisknuto z online kuchařky www.bezlepkova-kucharka.cz